De leukste blogs volgens twee dames

Wat is palmolie?

Als je de supermarkt binnenloopt, denk je niet consistent na over water er in de producten zit. Neem bijvoorbeeld palmolie. In bijna de helft van alle producten in de supermarkt wordt palmolie gevonden, maar dan is de vraag wat is handolie? Handolie is een plantaardige olie. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in cookies om ervoor te zorgen dat je langer blijft. Het zit ook bijvoorbeeld margarine die je '' s ochtends op je brood smeert. Waarom wordt palmolie in veel artikelen gebruikt? Dat komt omdat het een heel effectieve plant is om uit te combineren.

Hoe wordt palmolie precies gemaakt?

Handolie is afkomstig van de oliepalm. Deze boom draagt ​​roodoranje vruchten waar de van wordt gemaakt. De boom kan bij volledige uitzetting peuter 5 meter hoog worden. Toch begint het pas na 4 jaar vruchten af ​​te werpen. De vruchten groeien in enorme trossen, wat op de spoedafdeling snel een hele partij kan worden verzameld. De vruchten worden daarna gestomd en de pit wordt verwijderd. Dan wordt het vruchtvlees van de vrucht samengeperst en komt ook de olie eruit. Op één hectare land kan veel palmolie worden gewonnen. Van alle gebruik gemaakt van wereldwijd worden gebruikt, wordt slechts tien procent gebruikt voor handolie. Naast dat het zeer effectief is, wordt het ook in veel producten gebruikt. Er is echter één probleem en dat is de niet-duurzame methode om deze olie te maken. Bij de niet-duurzame methode vindt veel houtkap plaats, wat invloed heeft op de natuur. Als de productie van de olie 100 procent duurzaam is, zou dat de bedoeling dat er helemaal geen noodzaak is voor ontbossing.

Waarheden over de oliepalm en olie

Enkele leuke eigenschappen van handolie de oliepalm, bijvoorbeeld, is dat een boom tot 40 kg per jaar kan produceren en ook een hectarehanden gebruik gemiddeld 3,8 load handolie per jaar. Zoals ik zojuist heb overwogen, neemt van alle gebruik gemaakt van palmolie. Dat maakt deze plant de meest geslaagde methode om vet te maken. Van alle handolie die wordt gemaakt, komt 85 procent van alle olie uit Indonesië en ook uit Maleisië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *