De leukste blogs volgens twee dames

Lieveheersbeestjes en ook hun (gunstige) eigenschappen

Afgelopen zomerseizoen had ik veel last van bladluizen op mijn planten, waardoor ze echt treurig uitzagen. Toen ik aan de slag wilde tevreden chemicaliën, kwam mijn partner op het idee om lieveheersbeestjes te gebruiken. toch? Lieveheersbeestjes tegen bladluizen? Ja, desire mijn planten groeiden weer prachtig door de lieveheersbeestjes. kent lieveheersbeestjes, maar wat komen we eigenlijk te weten over deze dieren? Zelf doe ik natuurlijk niet veel, dus ik heb om deze beestjes een beetje toegevoegd om te gaan verkennen. Lees je naast mijn zoektocht naar?

Algemeen

Lieveheersbeestjes maken deel uit van de kevers en zijn verkrijgbaar in verschillende selecties, van lichtoranje/geel kid bijna zwart. Een lieveheersbeestje dat eigenlijk gewoon verpopt heeft, heeft geen stippen, internet als de larven. De larven lijken extra op een rups, ze bestaan ​​uit kleine haartjes op het lichaam. Een lieveheersbeestje heeft een levensverwachting van ongeveer een jaar, dus zoals vaak wordt aangenomen, zeggen de stippen helemaal niets over de leeftijd van het dier.

bladluis

Zoals ik aan het begin van deze blogsite al zei, heb ik de larven gebruikt om de bladluizen op mijn bord te verwijderen, omdat dit hun voedsel is. Dit maakt de kevers zeer nuttig in het tuinieren, waar ze ook vaak worden gebruikt.

Een van de meest prominente in Nederland is het zevenstippelige lieveheersbeestje, te herkennen aan zijn rode schild en zwarte stippen. Er zijn echter 60 soorten lieveheersbeestjes in Nederland. Het verschillende Oosterse lieveheersbeestje is zo'' n variëteit. Dit is een poging om verschillende landen om een ​​handje te helpen bij natuurlijke teelt. Dit huisdier heeft zich gevestigd in zowel Nederland, België als Engeland.

Ergernis

Niet elk lieveheersbeestje eet bladluizen, omdat er ook soorten zijn voorbijgaande schimmels van planten eten. De soorten passeren zich uitsluitend vervuld planten voeden, kunnen zelfs schade aan uw planten veroorzaken. Koop dus niet zomaar lieveheersbeestjeslarven, maar laat u goed informeren en selecteren de ideale soorten. Ik heb de larven zelf door rood met zwarte stippen, dus kijk daar zeker eens.

De meeste lieveheersbeestjes beschadigen geen materialen van voedingsmiddelen, maar kunnen in partijen als zeer hinderlijk worden ervaren. Dit komt vooral veel voor als er het jaar ervoor veel bladluizen waren. In de herfst proberen lieveheersbeestjes vaak een huis binnen te komen om op een gezellige plek te overwinteren. Een eenvoudige remedie om dit te bestrijden, is door een insecten-internet te kopen.

Lieveheersbeestjes zijn niet nodig en absoluut niet uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *