De leukste blogs volgens twee dames

Jouw bedrijf op het web

Het starten van een winkel is heel wat. En als je dat dan online doet, komen er ook wat bijzondere extra dingen bij kijken. Van de website tot het verzenden van bestellingen. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Wat verkoop je?

Als je een online winkel wilt beginnen, is het handig om te kiezen voor een specifieke niche. Een specifiek type product of dienst, zeg maar. Zo kun je je richten op een bepaalde doelgroep en je kunt je onderscheiden van de concurrentie. Vaak heb je van tevoren wel een idee wat je wilt verkopen. Misschien ben je zelf creatief en handig aangelegd en maak je eigen producten die je via de webshop wilt verkopen. Dat is bijzonder en uniek.

Een eigen website of via een ander

Vervolgens heb je een goede website nodig. Dit is als het ware, het visitekaartje van jouw winkel. Het is dus belangrijk dat dit goed werkt en er mooi uitziet. Maar als je geen website wilt bouwen en onderhouden, kan je de boel soms ook verkopen via een andere partij. Zij regelen de verkoop dan en jij moet het opsturen. Allemaal keuzes die je moet maken.

Wat wil je?

Voordat je een online winkel begint, is het handig om een goed businessplan te maken. Zo weet je precies wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Op die manier kan je gericht aan de slag gaan en weet je het als je jouw koers bij moet stellen. Wanneer je de boel moet financieren, kan dit daar ook een goede onderbouwing voor zijn wanneer je een lening nodig hebt, bijvoorbeeld om een opslagruimte te kunnen huren.

Betrouwbare verzending

Dan de verzending. Je kijkt op het platform van je online winkel en je komt erachter dat iemand wat besteld heeft. Dat is natuurlijk hartstikke fijn. Maar dan? Dan pak je het product stevig in. Eventueel doe je er een handgeschreven kaartje bij, dat wordt altijd gewaardeerd en als een klant zich speciaal voelt, zal hij of zij eerder geneigd zijn terug te komen. Je kan verzendzakken kopen om de boel in te verpakken, vervolgens ga je naar een postkantoor om de boel op te sturen. Vraag altijd een track en trace code aan zodat je bij kan houden waar je product is. Als je kleine producten verkoopt en verzend, zoals sieraden, verpak deze dan in kleine zakjes die je weer in de grotere verzendzakken stopt. Zo kunnen de sieraden nergens naartoe. Je kan online hersluitbare zakjes bestellen!

Een online winkel runnen kan uitdagend zijn, maar als je goed voorbereid bent en gebruikmaakt van de juiste hulpmiddelen, kan het ook erg leuk en succesvol zijn.