De leukste blogs volgens twee dames

Je tuin zomer-klaar maken

De zomer is de tijd van het jaar waarin we volop genieten van onze tuin. De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en de natuur komt tot leven. Om optimaal te kunnen genieten van je tuin tijdens de zomer, is het belangrijk om je tuin goed voor te bereiden. In deze gids vind je alles wat je moet weten om je tuin zomer-klaar te maken.

Verwijder het onkruid

Onkruid kan je tuin flink ontsieren en het groeit razendsnel tijdens de zomermaanden. Het is daarom belangrijk om het onkruid regelmatig te verwijderen. Gebruik hiervoor een onkruidsteker of een schoffel en zorg ervoor dat je het onkruid met wortel en al verwijdert. Zo voorkom je dat het onkruid snel terugkomt.

Snoei de planten en bomen

Om ervoor te zorgen dat je planten en bomen gezond blijven, is het belangrijk om ze regelmatig te snoeien. Verwijder dode takken en takken die elkaar kruisen. Zo voorkom je dat de takken gaan schuren en beschadigen. Snoei ook de heggen en struiken in je tuin. Dit zorgt voor een verzorgde uitstraling van je tuin.

Maai het gras

Een mooi gazon is het visitekaartje van je tuin. Maai het gras regelmatig en houd het gras op een lengte van ongeveer 3 centimeter. Verwijder ook het gras dat na het maaien blijft liggen. Dit zorgt ervoor dat het gazon gezond blijft en voorkomt dat er kale plekken ontstaan.

Breng sfeer in je tuin met verlichting

Verlichting kan een enorme bijdrage leveren aan de sfeer in je tuin, vooral tijdens de zomeravonden. Door het plaatsen van sfeervolle lampen op strategische plekken kun je een gezellige en uitnodigende sfeer creëren. Tuinverlichting kopen kan gemakkelijk online, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van lantaarns, hanglampen of grondspots. Ook kun je een accent leggen op bepaalde elementen in je tuin, zoals een boom of een vijver, door deze te verlichten. Zo kun je ook in de avonduren volop genieten van je tuin. Let op bij het kopen van verlichting aan het aantal volt. 12 volt tuinverlichting kan gemakkelijk online besteld worden.

Bemest de planten en het gazon

Om ervoor te zorgen dat je planten en gazon gezond blijven, is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor speciale planten- en gazonmest. Let er wel op dat je niet te veel bemest, dit kan namelijk schade aanrichten aan de planten en het gazon.

Zorg voor voldoende water

Tijdens de zomermaanden hebben planten en gras veel water nodig. Zorg er daarom voor dat je regelmatig water geeft. Geef de planten en het gazon bij voorkeur 's ochtends of 's avonds water. Zo voorkom je dat het water verdampt voordat het de planten en het gazon heeft bereikt.